Новини

В зала с обновена настилка започва сезона баскетболният „Спартак”

Надежда за пълна зала „Балканстрой” тази събота, 20 октомври, очакват баскетболистите и ръководството на плевенския „Спартак”. Снощи отборът проведе открита тренировка в обновената зала. Новия сезон съставът стартира с подновена настилка и столове в централния сектор.

Първенството на Националната баскетболна лига стартира преди две седмици, когато плевенчани играха като гости с „Левски Лукойл”. Във втория кръг жребият определи баскетболистите ни да почиват, а в третия – те ще са домакини на „Ямбол”. „Радваме се, че най-после се върнахме у дома. Подготовката ни са мача тази събота тече с пълна пара. През седмицата, в която почивахме, наблегнахме на физическата подготовка. Надявам се в първия ни домакински мач залата да е пълна, а ние да постигнем победа”, каза за журналистите снощи треньорът на „Спартак-Плевен” – Александър Дяковски. И не скри удовлетворението си от това, че съставът, който е изградил за този сезон, е изцяло български и от момчета, които са играли заедно в различни отбори и се познават.

„Колективът е страхотен. Радвам се, че успяхме да изиграем повече контроли и то изцяло извън Плевен, което за мен е положително. На финала на подготовката започнахме да придобиваме облик, което си пролича и при представянето ни в първия мач срещу шампиона „Левски Лукойл“, допълни Дяковски. И уточни, че тази година се очаква едно различно първенство, в което няма да има аутсайдери и рязка граница между първата четворка и останалите тимове.

Двубоят с Ямбол тази събота, 20 октомври, е от 18 часа в зала „Балканстрой”.