Новини

Рехабилитацията на улици се бави заради дейности на други институции

Ремонтите на няколко улици в Плевен се бавят заради дейности на „ВиК” ЕООД, на „Топлофикация Плевен” ЕАД и ЧЕЗ. Това стана ясно да днешното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен. Няколко седмици продължава основният ремонт на ул. „Атон”. Миналата седмица той беше спрян, за да могат от „ВиК” ЕООД да подменят тръбите. Писмо със заявено намерение на Община Плевен да извърши основен ремонт на улицата е връчено на водното дружество още миналата година, те са отговорили, че не планират подмяна на инсталацията. Тази седмица се оказва, че и „Топлофикация” – Плевен искат да извършат подмяна на тръбите на ул. „Атон”, обясни главният инженер на Общината Владислав Иванов. Възстановяване след аварии на ТЕЦ ще бъдат направени и на ул. „Бяло море” № 45, ул. „Борис Шивачев” № 39, ул. „Самуил” № 13.

На ул. „Лозенка” при началото на ремонтите се оказва, че 20-киловолтови кабели са заровени на плитко. Изчаква се от ЧЕЗ да направят заготовки за тях, за да могат екипите на „Инжстрой” ЕООД да продължат дейностите.

През седмицата от 15 до 19 октомври е планирано изкърпване на дълбоки единични дупки в настилката в района на кръстовището на ул. „Парашкев Цветков”, ул. „Братя Миладинови” и ул. „Васил Априлов”; на ул. „Анастасия Димитрова” и ул. „Люляк”; в кръстовището на ул. „Антим I” и ул. „Иларион Макариополски”. Ще бъде направено насипване, подравняване и уплътняване с фрезован материал на пътеката от бл. 131 към бл. 136 в жк „Дружба”. Ще бъдат възстановени и пропадания в уличната настилка на ул. „Димитър Константинов” зад сградата на Община Плевен. Предстои ремонт и на асфалтова настилка на ул. „П. Р. Славейков”.