Новини

Златното момиче на плевенското карате отново се завърна с престижни награди

Състезателката от плевенския карате клуб „Петромакс” Ивет Горанова се завърна от открит шампионат в Хърватска с два златни медала. Тя изигра девет срещи в две категории – сеньори и жени до 21 години и пребори съперничките си безапелационно.

Друга каратека – Кристина Цветанова от Свищов също донесе златен медал в своята категория. На открития шампионат на Хърватска са присъствали 1906 участници, от 25 страни. България е била представена от 40 каратеки, които са завоювали пет златни, три сребърни и един бронзов медал, а девет от състезателите са се класирали до 30-то място. Така страната ни е заела престижното второ място в крайното класиране. По статистика откритият шампионат в Хърватска е сред 50-те най-престижни състезания по карате в света.

В интервю за радио „Плевен” Ивет Горанова сподели, че състезанието е било за нея едно от най-трудните в кариерата й, тъй като е трябвало да участва в две категории и да изиграе девет срещи. Въпреки голямото натоварване състезателката на карате клуб „Петромакс” е преборила съперничките си и е доказала, че вече е станала традиция да се завръща само със златни медали. Голямата й цел е да се представи успешно на Олимпийските игри през 2020 година, а втората – да попадне в школата на Министерството на вътрешните работи и стане полицай. Иначе като човек Ивет Горанова е скромна, не се възгордява от успехите, но съжалява, че поради липса на желаещи в родния й град Долна Митрополия няма карате клуб. Затова с първата й треньорка – Деница Панталеева е сформирала група в гр.Тръстеник, а Ивет ще й помага, когато може да отдели време за това.

Това сподели златното момиче на „Петромакс”, златното момиче на треньора Ангел Ленков!

Николай Стоев