Новини

Дъга от радост и настроение имаше в неделя за плевенските деца

Тази неделя Плевен беше домакин на I-ви плувен турнир по проект „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“ на Министерство на младежта и спорта и Асоциация „Докосни дъгата“.

Спортната проява започна от 9 ч. в Общинския плувен комплекс. Под вещото ръководство на Кирил Бъчваров – президент на спортен клуб“Invictus“ и треньор на плевенските плувци 60 състезатели от различни  възрасти показаха уменията си, като преодоляха състезателно определените дистанции в плувните стилове. За показаното в плувния комплекс те получиха медали.

Връчиха им ги лично изпълнителният директор на Националната спортна база Пламен Манолов, председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев, областният управител Мирослав Петров, началникът на регионалното управление на образованието – Плевен Албена Тотева.

А специалната купа на Асоциация „Докосни дъгата“ беше връчена на сенсей Милена Кирниколова, която вдигна радостно заедно със своите възпитаници – младите каратеки.

Разбира се, присъстващите на футболното игрище в СУ „Иван Вазов” – Плевен очакваха срещата с Теди Кацарова, Дичо и RDMK /Rudi, Duli, Muden & Kukusheff/, които трябваше да представят за първи път песента „Агресия, създадена специално за проекта „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“. Преди това градусът на настроението се повиши от изненадата, която бяха подготвили организаторите на събитието за домакина – директора на СУ „Ив. Вазов” Димитър Митев.

Той получи торта с три горящи свещи и като приятелски жест – шалче на футболния отбор ЦСКА, тъй като е известно, че е заклет левскар.

Всички се радваха на музикалните изпълнения на Теди Кацарова, Дичо и RDMK /Rudi, Duli, Muden & Kukusheff/. Д-р Денислава Ангелова – председател на Асоциация „Докосни дъгата” сподели, че проектът е преминал през всичките фази успешно и доказателство за това е събитието, което беше организирано в плувния комплекс и в района СУ „Ив. Вазов”.

Накрая имаше много автографи с известните изпълнители.

Николай Стоев