Новини

Симона хвана мечтата си и полетя

Симона Цветанова е на 26 години, тя живее в жилищния комплекс „Сторгозия“  и от няколко години е с диагноза „множествена склероза”. Въпреки тежкото заболяване, тя е жизнена и с много висок дух. Това й помогна днес да пристигне на частното летище в Бохот и да се качи в италианския  самолет на общинския съветник Антон Георгиев, за да осъществи голямата си мечта – да полети в небето. А радостта на Тони беше също голяма, защото той винаги се е придържал към мисълта, че полетите са една възможност да доставят истинско удоволствие на хората.

Няма да ви изненадам, че влизането в четириместната машина на Симона не беше лесно. Но затова управлението на лекия италиански самолет се оказа достъпно за момичето. По думите на въздушния ас, който има близо 800 летателни часа, Симона е успяла през по-голямата част от времето да управлява във въздуха.

Е, разбира се, изпитание за новата пилотка са се оказали виражите, но по думите на Антон Георгиев без тях не минава нито един полет, та бил той и първи! И добави, че винаги е посрещал такива идеи, като полета на Симона, с отворено сърце и с желание да бъдат предоставяни повече възможности на такива млади хора.

Не мислете, че момичето е навело глава и се е отчаяло. Тя ни разказа, че е бивша баскетболистка, обича спорта, в момента играе тенис в махалата, където има маса, чете книги, би искала да стане рехабилитатор и да помага на пациенти в нейното състояние, но, за съжаление, здравословното състояние не й позволява да упражнява професията.

А ние просто й пожелахме успех и й казахме: „Браво, Симона, ти полетя!”

Николай Стоев