Новини

Местните налози за Плевен вече се плащат и чрез Изипей и Ипей

От 30 юли местните данъци и такси за Плевен вече могат да се плащат и в касите на Изипей и през интернет системата Ипей. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или БУЛСТАТ-а на фирмите. Интернет плащането става след регистрация в сайта Ипей и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в Ипей е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията я има винаги. Ипей има версия и на английски език, така че може да се ползват без проблем от чужденци.

По новия начин гражданите плащат, без да са необходими печатни съобщения. Не е нужно да попълват каквито и да са документи или да звънят в Общината и да търсят предварителна информация за дължимите суми. Информацията за целия данък се получава веднага след съобщаване на ЕГН-то или БУЛСТАТ и може да се плаща веднага. Тя е винаги актуална, защото се работи в реално време. Плащанията също се отразяват веднага. Така не може да се допусне и двойно плащане на данъка. Електронните плащания подпомагат и шофьорите. Всеки един автомобил с регистрация в община Плевен може да мине на годишен технически преглед веднага, след като данъците му бъдат заплатени автоматично някъде в страната или чужбина.

Услугата е абсолютно безвъзмездна за Община Плевен и  е в полза най-вече на живеещите извън нея и им пести време и пари. Освен на касите на общинската служба „Местни данъци и такси” – в брой или чрез пост терминал, за удобство на гражданите местните налози може да бъдат заплащани още по електронен път чрез сайта на Община Плевен и на касите на „Български пощи”.