Новини

Малки и големи ще излязат на 23 юни в „Кайлъка“

На 23 юни ще се проведе социалното спортно събитие “Плевен Спортува 2018”, което е част от “Ден на предизвикателството – България Спортува” ’18. “България Спортува” представя възможността за активен живот в модерната градска среда. Събитието събира на едно място, за един ден, най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. Инициативата се провежда за втора поредна година, под патронажа на Министерство на младежта и спорта, Асоциация „Спорт за Всички”, с подкрепата на Общинските администрации и основен медиен партньор – NOVA телевизия и Net Info. След успеха на “София Спортува” ’17 , “България Спортува“ ’18 се провежда и в градовете : Благоевград, Пловдив, Бургас, Русе и Плевeн, в избрани уикенди от месец май и юни. Датата,  определена за Плевен е 23 юни – Парк „Кайлъка” – „Бригадирската поляна”, начало –  10 часа.

 

Инж. Петър Иванов – председател на Управителния съвет на плевенския клуб по спортно ориентиране „Север” информира, че в деня на инициативата ще бъдат организирани три маршрута, по които желаещите ще могат да преминат безплатно.

По единия от тях ще преминат ученици от  училище „Отец Паисий” – Плевен, а по другите два – състезателите на клуб „Север”. Желаещи на различна възраст също ще могат да се запознаят с условията, при които се провеждат състезанията по спортно ориентиране и ще имат възможност да се насладят на красивата природа в парк „Кайлъка”.

Николай Стоев