Новини

Валентин Илиев спечели „Купа Плевен” по дуатлон

На 10 юни в пърк „Кайлъка” се проведе Открит национален турнир по дуатлон “ Купа Плевен“ . В надпреварата взеха участие над 150 състезатели от 9 клуба в страната. От клуба-домакин в стартовете се включиха 9 триатлонисти. Всички те се се представиха достойно. Между тях в най-малката възрастова група, и носител на „Купа Плевен”, първото място спечели Валентин Илиев. Във втора възрастова група Преслав Петков зае 3 място, а при младежите Кристиян Великов финишира втори след национала Борислав Палашев от Пазарджик. Първенецът в тази възрастова група ще участва в Европейското първенство по триатлон в Австрия, а плевенчанинът Кристиян Великов на 24 юни ще стартира в Букурещ на Европейска купа по триатлон.

При мъжете първото място зае националът Александър Сръндев, който се готви за участие на Олимпийските игри в Токио, Япония. На второ място при мъжете се класира треньорът на плевенския клуб по триатлон „Борислав Доков” –  Иво Илиев, а трети остана Александър Генов от Пловдив.

При жените първа финишира Йоалена Гешева от клуба в село Баня, а втора е Ася Борисова от София.

„При най-малките Ивайло Кацарски се бори мъжки, въпреки че кара с планински велосипед. В първа възрастова група Борис Божанов имаше добра позиция на първото бягане, но на колоезденето я изпусна. При юношите старша възраст Владимир Валентинов не успя да се пребори със силната конкуренция за място на стълбичката, но се надявам това да го амбицира да тренира по-усърдно и в следващите състезания да покаже, че заслужава по-предна позиция. При мъжете Стефан Кънчев ме изненада приятно и успя не само да завърши състезанието, но постигна и доста добро време. Виктор Цветанов не завърши и се отказа. Надявам се да си вземе бележка и да насочи вниманието си към по-редовни тренировки. Аз съм много доволен и от моето представяне и от факта, че успях да съм рамо до рамо със големи състезатели като Александър Сръндев и Борислав Палашев и си заслужих второто място”, сподели треньорът Иво Илиев, който бе и организатор на надпреварата в Плевен.