Новини

Празнично хоро в НУ „Патриарх Евтимий” за инициативата „Розите на България

Днес учениците от  Начално училище  “Патриарх  Евтимий“  – Плевен  се включиха в инициативата „Розите на България“. Тя е посветена на Деня на Светите братя Кирил и Методий. Точно в 12.30 часа директорът на училището Рени Кръстева поздрави децата за 11 май, а вокалната група на училището изпълни песента „Слава”. Ученичка рецитира стихотворението „Аз съм българче”, а след това всички присъстващи извиха право хоро.

Инициативата „Розите на България“ се провежда в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина. Идеяте е на публични и оживени места в страната и в чужбина децата, учителите, родителите и други представители на българската общност, да изпълнят българско хоро. В Плевенска област 63 учебни заведения са заявили участие в тази инициатива, каза Албена Тотева, началник на РУО-Плевен.

Инициативата в НУ „Патриарх Евтимий” беше съпроводена с изложба на рисунки на ученици, посветена на живота и делото на Солунските братя и на инициативата „Розите на България”. Всеки от гостите на проявата получи и закачи на ревера си нарисувана роза.