Новини

Започна ремонтът на ул. „Цар Борис III”

Днес бе даден старт на ремонта на ул. „Цар Борис ІІІ” в участъка от кръстовището с бул. „Данаил Попов” до пешеходната зона на пл. „Свобода”. Рехабилитацията се извършва в рамките на проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”.

Строителните дейности са разделени условно на два етапа поради голямата натовареност на отсечката. През първия етап ще се работи в участъка от светофарите на Дома на книгата до паркинга срещу входа на пазара и по ул. „Коста Хаджипакев”. Първоначално ВиК – Плевен ЕООД ще подмени уличния водопровод, след което строителите ще положат нови бордюри и тротоарна настилка. Движението в участъка ще е възможно в късните вечерни и в нощните часове при повишено внимание и със съобразена скорост. През този етап достъпът до незасегнатата част на улицата ще се осъществява откъм ул. „Димитър Константинов” по ул. „Цанко Церковски” и улицата между пазара и „Макси център”. Очаква се първият етап от дейностите да приключи до 4 май.

През втория етап ще се работи в участъка от входа на пазар „Нина” ЕООД  до пешеходната зона на пл. „Свобода”. Последователността на дейностите е същата. През този етап първият участък ще е достъпен за автомобили. Очаква се вторият етап да приключи до 10 юни.

Продължителността на строителството е в пряка зависимост от атмосферните условия.

След приключване на строителните дейности по тротоарите, ще бъде изпълнено цялостно асфалтиране на двете улици.