Новини

Пламена Мангова отново на плевенска сцена

Концертът  „Известни плевенчани“ събра  ценителите на класичестаката музика в нашия град. В залата на ДКТ  „Иван Радоев“  присъстваха  роднини, приятели и преподаватели на известната наша пианистка Пламена Мангова, която повече от 6 години не беше свирила пред своите почитатели. Под диригентската палка на маестро Пламен Джуров, още един известне наш съгражданин,  плевенските  филхармоници изпълниха  интересна програма с произведения от Едвард Григ, Ференц Лист и Пьотр  Илич Чайковски.

Запомнящо ще остане вируозното представяне на Пламена Мангова. След концерта тя сподели, че винаги ще й останат мили  спомени от родния град и от преподавателите от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“.

Знанията, които тя е получила  тук, завинаги ще оставят отпечатък в творческата й кариера. Живот на музикант, който непрекъснато пътува, изнася концерти, а турнетата, майсторските класове и участията в конкурси се редят непрекъснато. Като изпълнител Мангова е категорична, че човек „трябва да остане верен на нещата, в които силно вярва, а не само раболепно да следва някакви тенденции и моди“ . На младите музиканти пожелава да не спират да се развиват и да се интересуват от различни видове музика и изкуства.

След гостуването на плевенска сцена Пламена Мангова има участие в Шумен с диригента Станислав Ушев, също плевенчанин. Предстои й туре в  Италия и участие в престижен конкурс в Берлин.

Талантливата плевенска музикантка живее в Брюксел. Като концертираща пианистка няма много време за себе си, но предпочита да се запознае отблиза с природните забележителности,  историята и културата на дадения град, в който свири.

Валя Козовска