Новини

Празник на лозата и виното в ИЛВ – Плевен

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и общинските съветници Дарин Ангелов, Цветомир Генчев, Милчо Илиев и Цветан Антов присъстваха днес на празника на лозата и виното Трифон Зарезан в Института по лозарство и винарство /ИЛВ/ в Плевен. И тази година Институтът традиционно отбеляза 14 февруари с вино, добро настроение и с много гости.

С добре дошли гостите приветства директорът на ИЛВ – Плевен проф. д-р Иван Пачев, който пожела годината да е плодородна и реколтата да е добра. „Искам да поздравя всички приятели на лозата, колегите от Института по лозарство и винарство, да ви пожелая здраве и много успехи във високоотговорната работата. Защото ако няма хубаво грозде, няма да има и хубаво вино“, обърна се към присътващите проф. д-р Пачев. 

Поздрав по повод празника на лозата и виното отправи и председателят на местния парламент Мартин Митев. „Първо искам на всички вас да пожелая да сте здрави и все така добри в работата си. Всички знаем, че хубавото вино се прави с много любов. Но трябва и качествено грозде, а за това разчитаме на вас“, обърна се към специалистите от Института Мартин Митев. Той посочи, че самото съществуване на Института по лозарство и винарство е пореден повод да се чувстваме горди като плевенчани.

Празникът на лозата и виното в Института по лозарство и винарство днес уважиха още зам.-областният управител на Плевен д-р Красимир Трифонов, заместник кметовете на Плевен Милен Яков и Иван Кюлджийски, зам.-председателят на Селскостопанската академия проф. д-р Мая Игнатова, директорът на плевенската пожарна комисар Станислав Атанасов, представители на научни звена  и институти.

Празникът продължи в избата на ИЛВ – Плевен, а за доброто настроение на гостите се погрижиха изпълнители от Северняшкия ансамбъл за народни песни  и танци.