Новини

Урок по родолюбие радва ученици и родители

Урок по родолюбие събра учители, ученици и родители от СУ „Пейо Яворов” в зала „Катя Попова”, за да увековечат две знаменити годишнини – 140 години от освобождението на България и 140 години от рождението на патрона на учебното заведение. Тържеството започна с поетично-музикален рецитал от ученици на IV б клас, които поведоха присъстващите през вековете в историята на Родината ни, като в стихове пресъздадоха най-важните моменти от историята.

Децата пяха патриотични песни и декламираха от сърце, след което на сцената на залата се оформиха три отбора от родители и деца, които премериха сили в познаването на историята.

Това бяха съперниците от „Непобедимите ханове”, „Великите царе” и „Борци за свобода”, а журито от директора на училището Руси Русев и две преподавателки строго оценяваха отговорите от викторината на учениците и родителите, дори задаваха допълнителни въпроси.

Особено вълнуващ беше краят, в който капитаните на трите отбора получиха купи, а участниците – възпоменателни грамоти.

С аплодисменти присъстващите посрещнаха думите от поздравителното писмо, изпратено до участниците в урока по родолюбие от министъра на правосъдието Цецка Цачева.

А класният ръководител на IV б им напомни, че където и да са, не трябва да забравят Родината и да я носят в сърцето си, да помнят „Аз съм българче” и да обичат България.