Новини

С книгата „Светла повест“ на Спаска Гацева плевенското Дружество на писателите стартира изявите си за тази година

„Светла повест“ се нарича поетичната книга на плевенската  писателка и журналистка  Спаска Гацева. Новото произведение ще бъде представено днес от 16.30 часа в ХГ Дарение  „Колекция  Светлин Русев“. С това събитие стартира дейността си Дружеството на плевенските писатели за тази година. Представянето ще бъде направено от председателя  на дружеството Христина Комаревска.

„В книгата има всичко. Както винаги, Спаска Гацева открива и в най-дребния детайл голямото, онова, към което се стремим през малкия отрязък време, отредено ни от Създателя. Смисъла, самотата, старостта, любовта, надеждата – вечните неща. Смъртта, която е умница и винаги крачи пред живите, а не след тях, но и надеждата, че може би със слово човекът ще се прероди отново? Много жизнен опит, най-трудното е да се защитиш от самия себе си. Никой не знае колко си нисък, освен самия ти“, обяснява Комарвеска, откривайки тези истини в поезията на авторката.

„Това са само малки фрагменти от „Светла повест“, която аз препрочитам, за да откривам нови и нови пластове. Внушенията са явни и кодирани. Те са специален дар за посветени, които разчитат със сърцето си знаците по Пътя, който е спрял като рисунка върху детския лист.  И не се страхуват от раните, които убиват, тъй като сътвореното ще ги надживее“, казва още Комаревска.

Тя отправя покана към плевенската публика да дойдат днес и да се насладят на поетичното изкуство на Спаска Гацева.

Валя Козовска