Новини

Деца от плевенския СКЛА „Феникс 2004“ станаха медалисти

За първи път като съпътстваща програма на Международния турнир по лека атлетика „Академик”, се проведе и детски турнир. В него участваха почти триста деца на възраст от 5 до 15 години, като имаше участници и от  Сърбия и Македония. Състезанието беше в две дисциплини – 60 м и скок дължина. Организацията – дело на Христо Стоянов и Моника Гачевска от „Академик”, не отстъпваше по нищо на голямо международно състезание, включително и по това, че времеизмерването беше електронно – информира сайтът на клуба. За призьорите бяха подготвени медали, специално изработени в чужбина, които да останат добър спомен за децата от този турнир. Всички медалисти получиха и предметни награди, осигурени от основните спонсори на турнира.

Лекоатлетите от плевенския клуб „Феникс 2004” успешно стартираха в началото на 2018 година – съобщи за радио „Плевен” Явор Топузов.

Карина Господинова завоюва злато на скок дължина от място. 10-годишният Томи Хаджийски стана бронзов медалист в същата дисциплина и се окичи със сребро на 60 м. Още един състезател стана медалист на турнира. Йоан Орозов спечели сребро на скок дължина от място и бронз на 60 м. Томас Валентинов също е бронзов медалист.Четвърти се класира Калоян Цанев, шеста е Елиа Ковачева, осма – Преслава Стефанова, а с лични постижения завършиха успешно  Ноела Петкова, Никола Иванов, Далия алентинова, Евелин Николова и Ивана Красимирова.

Николай Стоев