Новини

Бизнесмени и фирми сред дарителите за Коледа на Защитеното жилище

И тази година младежите от Защитеното жилище в жк „Сторгозия”  се включиха активно в редица инициативи и посрещаха приятели и гости   за Рождество Христово, като най-дългоочакван беше  Дядо Коледа.   В ролята на добрия старец  беше отец Венци от католическата църква Дева Мария от Фатима и неговите помощници. Те бяха донесли пълен чувал с подаръци и лакомства, а празничната вечер беше съпроводена с много песни и танци. Не само за празниците, но много от плевенските бизнесмени и фирми откликват  и им даряват зърнени пакетирани храни, олио и други необходими продукти.Директорът на защитеното жилище Надежда Вълчева обясни, че Община Плевен е  отпуснала  средства за поддържане на сградата, която  е боядисана и обновена. Стана ясно, че дарители и приятели също помагат и се грижат за младежите.  В момента в жилището живеят 10 младежи, 3 момчета и 7 момичета на възраст между 25 и 32 години.

За Коледа всички те се включиха в работилницата и изработиха  сувенири и предмети, които бяха продадени на благотворителни базари. Младите хора посещават концерти и културни мероприятия  и участват активно в обществения живот на града. Последната им  изява беше почистването на разлепени обяви и съобщения на нерегламентирани места, за което кметът Георг Спартански лично благодари на всички доброволци участвали в тази акция.

Надежда Вълчева  благодари на всички, които се отзоваха и помогнаха на младежите от защитеното  жилище в ж к  „Сторгозия”.

Валя Козовска