Новини

Резервисти се заклеха в Единния център за подготовка

В Единния център за начална подготовка – Плевен днес бе положена военна клетва от резервисти от доброволния резерв на Република България. Те са преминали курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма. В него са включени основните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Обучението е завършило с полагане на изпити по основните дисциплини и на успешно завършилите курсисти е издадено удостоверение за завършване на подготовката.

На строевия плац на войскови район 1163  военнослужещите се заклеха в служба за вярност, след което полковник Николай Бешев – командир на Единния център за начална подготовка поздрави войниците и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.

Поздравления бяха поднесени от началника на Централно военно окръжие – София полковник Георги Петков, който връчи на резервистите удостоверения и възпоменателни значки от името на Министъра на отбраната.

След полагане на военна клетва представителните блокове на военни формирования 22160 и 42800 от войскови район 1163 преминаха в тържествен марш.