Новини

“Заедно ще сбъднем мечтите си“ отново днес в зала „Катя Попова“

Днес ще се състои седмото издание на концерта „Заедно ще сбъднем мечтите си“, традиционна вече инициатива на студенти от специалността „Социални дейности“ на Медицинския колеж към Медицински университет-Плевен. Той започва в зала „Катя Попова“ от 17 часа, тъй като Денят на социалния работник се отбелязва всеки вторник от третата седмица на март, наречена Седмица на действието. За втора поредна година в него ще участват и потребители на социални услуги от община Пордим. Партньори в организацията традиционно са ученици от специалността „Социална работа с деца и семейства в риск“ в Професионалната гимназия по туризъм, но тази година те ще дебютират и на сцената.

Целта на концерта е да даде арена за творческа изява на хората в нужда, които допреди няколко години обществото маргинализираше. В работата си с тях преди осем години обаче студентите открили, че у получателите на социални услуги има много творчески потенциал и желание да изявят себе си. Тогава и стартира първично проектът „Заедно ще сбъднем мечтите си“. Това е една възможност на потребителите на социални услуги да благодарят на специалистите, които полагат грижи за тях, сподели доц. Искра Петкова, ръководител катедра „Социални и фармацевтични дейности“ към Медицинския колеж.

На сцената тази вечер ще излязат състави от Защитено жилище – Плевен, Центъра за социална рехабилитация и интеграция – Плевен, Центъра за настаняване от семеен тип „Приятели“, деца от шестте центъра за настаняване от семеен тип, гости от Комплекса за социални услуги – Център за настаняване № 2 – град Пордим, Защитено жилище – село Згалево, танцова група „Алеко пее и танцува“  от Професионалната гимназия по туризъм, танцова група „Въртянка“ и деветгодишната Доротея Иванова.

Свилен Димитров