Новини

ХГ „Илия Бешков” подготвя изложба посветена на Плевенската епопея

На 5 декември от 17 часа ще бъде открита изложбата „140 години от Плевенската епопея”.  Домакин на събитието  е ХГ „Илия Бешков”, като  в експозицията ще бъдат показани над 100 творби живопис, графика и скулптура, от основните  фондове на галерията. Тази седмица в реставрационното ателие се подготвят последните  произведения,  които ще бъдат показани. Сред авторите в област „Живопис” са картините на Никола Аръшев, Сашо Рачев, Иван Попов, Александър Поплилов, Калина Тасева и Лиляна Русева.

„Инициативата, която правим е с  респект към творците участници в знаменателните издания на общите художествени изложби  „Подвиг, признателност, дружба, организирани през годините в Плевен”, каза главният уредник Антония Караиванова. Първата експозиция е направена през  1997 година по повод  100 години от Плевенската епопея.

Предстоящата изложба на 5 декември се организира съвместно с Община Плевен и е посветена на 140 годишнината от епичните боеве край Плевен освобождението на нашия град, разказва още Караиванова.

Валя Козовска