Новини

Децата от арт школа „Колорит” посветиха 185 награди на родния Плевен

В Деня на народните будители в залите на ХГ „Илия Бешков” – Плевен арт школа „Колорит”, с ръководител Майя Ананиева, откри своя нов творчески сезон с изложба от живописни детски творби под мотото „Свят от цветни чудеса”. Празникът на школата уважиха председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и началникът на отдел „Култура“ на Община Плевен Стефка Григорова. Двамата имаха честта да връчат и 185 престижни награди на малките художници, спечелени от международни конкурси в 11 страни – Япония, Португалия, Франция, Иран, Турция, Румъния, Македония, Словения, Литва, Беларус и България.

„Радвам се че имам възможност да присъствам на такова хубава събитие, което се случва и в един от най-светлите български празници – Деня на народните будители. Ръководството на община Плевен в лицето на Общинския съвет и кмета на Общината Георг Спартански оценяваме факта, че Плевен има своите съвременни будители, които достойно защитават името на нашия град и разнасят славата му. Такъв съвременен будител Плевен има в лицето и на Майя Ананиева, която неуморно се раздава за децата и ги учи да ценят красивото“, обърна се към присъстващите Мартин Митев. Той пожела още много нови успехи на малките художници и на техния ръководител г-жа Ананиева и благодаря на школа „Колорит“,  че посвещава всичките 185 награди на родния Плевен, в чест на 140-годишнината от Плевенската епопея.

Успех на школата и на малките художници от името на Община Плевен пожела и началникът на отдел „Култура“ Стефка Григорова.

На откриването на изложбата, в присъствието на родители и близки на малките художници на Плевен, тържествено бяха връчени 2 златни купи, 18 златни медали, 13 сребърни медала, 2 бронзови, 3 Гран при, Специални призове, първи, втори, трети и почетни награди, дипломи и сертификати.

За началото на новия си творчески сезон талантливите деца на „Колорит” показаха и своите най-нови творби, изпълнени в разнообразни живописни техники. С тази колекция ще участваме в Международния конкурс „Битоля 2018” в Македония, обяви ръководителят на школата художничката Майя Ананиева. Това е 165-тата самостоятелна изложба на арт школа „Колорит”.