Новини

Читалище „Съгласие 1869” получи на 1 ноември дарение от книги

В Деня на  народните будители читалище „Съгласие 1869”  получи  книги на български класици. Дарението  беше направено от плевенската организация на  ПП АБВ в лицето на Румен  Петков и Цветан Антов.

От днес библиотеката на читалище се обогати с общо 43 тома  литература, която включва произведения  от известни наши автори  като Йордан Йовков,  Елин Пелин,  Антон Дончев и Георги Марков. При връчването на дарението Румен Петков обясни, че  има и детска литература. „Защото нашето желание е да стигнем до най-малките, които са бъдещето на Плевен.  Всички ние имаме нужда да се докоснем до творчеството на нашите писатели, които съхраниха българщината през вековете, тези хора, които ни правят  интелектуално извисена нация”, каза Румен Петков  и подчерта, че  това дарение се прави на читалището, защото хората на духа имат нужда от книги. Инициативата е съвместна с издателство „Захари Стоянов”.

Миналата седмица библиотеките към читалищата и културни институти  в Плевен получиха дарение от произведения на Константин Косев.

Валя Козовска