Новини

Денят на туризма беше отбелязан с фотоконкурс и рекламни материали

Въпреки ветровитото време, днес в центъра на Плевен организаторите на тържественото отбелязване на Международния ден на туризма създадоха  добро настроение на присъстващите, които имаха възможност да получат информационни материали за туристически обекти в Плевен и страната, както и да се насладят на виртуозните изпълнения на младите танцьори от фолклорна формация „Нашенчета“ с ръководител Огнян Летов.

Още по-приятна изненада се оказа изложбата от фотографии, на които плевенчани и гости на града имат възможност да изберат най-атрактивна фотография на парк „Кайлъка”, Водната каскада и историческите обекти на територията на общината.

 

В приветственото си слово към присъстващите временно изпълняващия длъжността кмет на Община Плевен Милен Яков подчерта, че градът и туристическите обекти в чертите му и в околностите привличат много български и чуждестранни граждани, които остават удовлетворени от видяното.  Гласуването за фотоконкурса ще продължи до 18 ч. Мнението си коя фотография заслужава да спечели надпреварата зрителите могат да дадат, като напишат номера на снимката на листчета, които ще се събират в урна. За отличилите се ще има награди:

-за първо място – туристическо колело;

-за второ място – туристическа раница;

-за трето място – федербал.

През целия ден ще има специализирани щандове с рекламни материали от Плевен и други общини, туроператори ще представят своите услуги и маршрути.

Николай Стоев