Новини

Клуб по плуване „Инвиктус” ще гони шампионски титли

След 25-годишно прекъсване, Плевен вече има първите успехи в плуването. Това стана възможно, след като в плувен клуб „Инвиктус” започна сериозна работа по подготовката на състезатели и ученици, които овладяват уменията да плуват добре и да се наредят сред най-добрите в страната. Кирил Бъчваров – председател на плувен клуб „Инвиктус” информира, че вече има републикански шампион от Държавното първенство по плуване за 2017 г. Радо Стойчев е станал шампион в две дисциплини – на 50 м. и 100 м. бруст.  С Борис Андреев участвахме в маратон в открити води край Варна и младият състезател се е класирал девети при мъжете. Успехи са записали Никола Ненков,  Петър Петров, Камелия Цветанова, Бояна Събчева, Ивайло Парчев, Илия Данов,  Ванина Йорданова, Ангелина Чернева, Алекс и Дейвид Найденови, Васил Лалов, Кристиян Маринов, Никола Лишев, Преслава Вангелова, Ванеса Антонова, Пламена Иванова, Нинолай Иванов и много други.

Амбициите на клуба са да осъществяват проекти съвместно с учебни заведения от Плевен. Така през лятото е преминало обучение на четири групи от 72 ученика от НУ „Патриарх Евтимий”. За радост на Кирил Бъчваров, двайсетина от тези деца са останали  в клуба и продължават да посещават басейна, което е една много добра успеваемост след реализирането на проекта. Председателят на клуба по плуване „Инвиктус” разказа още, че след разговори с директора на СУ „Иван Вазов” – Плевен Димитър Митев е постигната договорка за оформянето на паралелка от петокласници, които да се занимават активно с плуване. Желанието на Кирил Бъчваров е и през 2018 година да организира занимания на втора група, вече от следващия пети клас.

Така ще се компенсират липсата на условия и желаещи да се занимават с атрактивния и динамичен спорт на възпитаници от спортното училище в Плевен – категоричен е треньорът по плуване.

Николай Стоев