ОбС с тежка сесия – решава за оптимизацията на общинската училищна мрежа

   По предварителен дневен ред от 40 точки заседава на 30 март Общински съвет – Плевен. Сесията е от 9 ч. в сграда „Гена Димитрова“. Сред основните точки на предстоящото заседание отново са въпросите, касаещи оптимизацията на общинската училищна мрежа в Плевен. Четвърта точка в дневния ред е предложението за откриване на ново основно училище с името „Васил Иванов Кунчев – Левски” във връзка с предстоящото преструктуриране на Гимназията с преподаване на чужди езици. Точки 14 и 15 са съответно предложенията за закриване на ОУ „Никола Й. Вапцаров“ и на ОУ „Васил Левски“.

На тази сесия предстои да бъдат разгледани и програмите за развитие на търговските дружества с общинско участие за 2017 година.

Точка първа в предварителния дневен ред на сесията е отчет за изпълнението на решенията на Общинския съвет за периода 25 февруари  – 31 март 2016 г., след което съветниците трябва да вземат решение по предложение за промени в учредителния акт на „Паркстрой” ЕООД – Плевен. Промените касаят адресна регистрация на фирмата и предмета й на дейност.