Общински съвет – Плевен заседава на 29 септември по 35 точки

    По предварителен дневен ред от 35 точки ще заседава през септември Общинският съвет на Плевен. Сесията е на 29 септември /четвъртък/ от 9 ч. в сграда „Гена Димитрова“.

Точка първа е предложение за изменение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019 година. Промяната, която се предлага, касае увеличение броя на зам.-председателите на Общинския съвет – от четирима те да станат пет. Мотивът за исканата промяна, е регистрацията на новата група общински съветници и с оглед спазване на квотно представяне на председател на група и зам.-председател на Общинския съвет, посочва в предложението си вносителят Пепо Петков – председател на групата общински съветници „Плевен може – Плевен побеждава“. Ако предложението за промяна в Правилника бъде прието – съветниците ще проведат избор и за пети зам.-председател. Четиримата заместници на Председателя на местния парламент Мартин Митев към момента са Бойко Тодоров, Здравко Георгиев, Калин Поповски и Петя Василева.

Общинският съвет ще бъде запознат и с доклада за изпълнението на Бюджета на Община Плевен за 2015 година. По инициатива на Председателя на Общинския съвет в края на август се проведе публично обсъждане на отчета.