Вариант № 2 се падна на днешния изпит по биология в МУ-Плевен

   Днес в Медицинския университет в Плевен се провежда изпитът по биология. При засилени пропускателни мерки бяха допуснати кандидат-студентите, квестори, преподаватели, представители на родителите и журналисти. Пликът с пет варианта беше изваден от специално запечатена  каса  и представен пред всички. Веселина Костова от Котел изтегли Вариант №2 на изпита, който е в тестова форма.Това стана в присъствието на ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов, на представители от академичното ръководство и на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология и от Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документ. Ректорът пожела успех на всички кандидати.

Изпитът е с времетраене 4 часа и се провежда в 36 зали.Тази година има голям интерес към висшето училище. Общо 823-ма кандидати  ще се борят за 120 места за двете специалности – „Медицина” и „Фармация”, като момичетата са 597 , а момчетата 226.

На специална пресконференция ректорът проф. д-р Славчо Томов обясни, че ръководството на университета от три години подготвя тестовата форма на изпитите. Материалите са от учебниците по биология за 8-и, 9-и и 10-и клас. Вариант №2 съдържа 50 въпроса, като първите 20 са еднозначни, следващите 20 са отворени, а последните са с довършване на текст.