Соло саксофонистът на Рей Чарлз ще свири в Плевен

   Един от най-известните соло саксофонисти, свирил в групата на Рей Чарлз – Крег Бейли, ще гостува в Плевен, заедно с още двама не по-малко популярни виртуози – гъркът Костас Магинас и Петър Салчев. Концертът е организиран от Община Плевен и Арт център – Плевен. Той ще бъде на 9 юли, събота, от 20.30 часа на откритата сцена на Каскадата.

Роденият в Синсинати, Охайо, Крег Бейли е завладян от госпъл, класическа, соул и джаз музиката още от 16-годишна възраст, когато и получава първата си стипендия за музика от Консерваторията в Синсинати. По време на музикалната си кариера е свирил с редица музикални светила в джаз музиката, бил е соло саксофонист в групата на Рей Чарлз.
Другите двама членове на триото също са от световна величина. Костас Магинас е изучавал китара в Бостън и в годините има съвместни участия с редица известни американски музиканти. Петър Салчев е роден в Пловдив. Завършва Музикалнaтa академия „Панчо Владигеров” в София и печели стипендия за Бостънската консерватория. Изнасял е концерти в Германия, Австрия, Дания, САЩ, Гърция и Румъния.

Триото ще подари на гражданите и гостите на Плевен незабравима джаз вечер.