Гимназията по лозарство и винарство с три проекта по „Еразъм +”

   20 ученици от Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски” – Плевен са на практика в Испания по програма „Еразъм +”. До 23 април, заедно с двама свои преподаватели,  те ще се обучават по европейски модели за съпричастност към хората с увреждания, съобщи  директорът Бисерка Илиева. Друга група от петима ученици и двама учители ще  отпътуват на 16 април за Словения.Там те ще участват в проект, посветен на хармонията с природата. За тази цел плевенските деца са изработили изделия от естествени материали, които ще представят на благотворителен базар. Проектът се реализира с четири партньорски държави – Германия, Италия, Словения и България. 

Учениците и педагозите имат възможност да работят по три европейски проекта за една календарна година. Идеята е младите хора да се запознаят от близо с други общности и култури, което е много важно не само да се усвояват професионалните компетентности, но да се създават нови приятелства с младежи от други държави, споделя Бисерка Илиева.

По трета  програма  9-има  представители на  гимназията  ще участват в заключително мероприятие, което ще се проведе през месец  май в Турция.

Учебното заведение кандидатства по два нови проекта за  следващата година. Те са свързани с  ученическа практика в Англия  и партньорство с други организации. Гимназията ще се включи и, като партньор по проект за интегриране на етническите малцинства.