Мултимедийна инсталация откриват в Плевен в навечерието на Международния ден на ромите

   На 7 април от 18 часа в Арт Център – Плевен се открива мултимедийна инсталация „ЛИЧНИ МЕСТОИМЕНИЯ: Ние, Вие, Те”. 

Иновативният проект на съвременното изкуство, в чиято основа е мултимедийна полиекранна инсталация, се реализира с финансовата подкрепа на Програмата „Културно наследство и съвременни изкуства”. Откриването на инсталацията става в навечерието на Международния ден на ромите. „Ние“  това са всъщност „Вие“  и “Те”, когато се познаваме, споделят организаторите и авторите й Сред тях са Сава Цонев, режисьорът Петко Манчев, композиторът от Норвегия Вес Рей.

Чрез създаването на ярко и мащабно произведение на съвременното изкуство, и представянето му пред широката общественост, се цели обогатяване на междукултурния диалог, привличане на нови публики  в създаването на културен продукт и осигуряване на свободен достъп до култура.

Представянето в Плевен е част от турнето на проекта, което започна на 30 март 2016 и ще продължи до 9 юни 2016 г. На 11 места в читалища, общински галерии и младежки домове в 8 града в цялата страна, повечето от които с голяма концентрация на ромско население, пред обществеността ще се промотира културното многообразие и ще се стимулира културния диалог.