Плевенските борци взеха 5 медала от международен турнир

Три златни и два бронзови медала спечелиха борците на Плевен от 19-о издание на традиционния международен турнир „Пламен Боцев”, който се проведе във Враца, съобщиха треньорите на СКБ „Изобор” Петър Антов и Момчил Сирашки. На тепиха излязоха 204 класици от всички български клубове, с изключение на ЦСКА и „Локомотив” Варна. Плевенският тим бе представен от общо десет състезатели, във възрастови групи момчета, кадети и юноши.

Николай Дзедзов стана шампион по безапелационен начин в категория до 42 кг при момчетата. Наставникът Момчил Сирашки уточни, че борбите са били изключително тежки, тъй като в групата са присъствали най-силните състезатели от официалните държавни първенства.

Със златен медал при 47 кг при момчетата се окичи Цветан Сирашки, който също демонстрира класа и умение да преодолява трудни съперници.

Злато от борбите в категория до 54 кг при кадетите спечели Ивко Илиев, който е национален първенец от две години. Тази категория също бе много оспорвана и нова за Илиев, който е с по-ниско лично тегло.