Новини

Децата от украинския Николаев очакват нашата съпричастност в навечерието на Новогодишните празници

Кметът Георг Спартански получи писмо от своя колега Олександър Сенкевич – кмет на побратимения с Плевен украински град Николаев. В писмото се изразява благодарност за изпратената хуманитарна помощ от наши съграждани и за подкрепата за бежанците, които бяха настанени в плевенски хотели.

Всяка година Общинският съвет на Николаев подарява празнични сладки и подаръци за Коледа и Нова година на децата в града. Но в ситуация на военно положение местният парламент е  ограничен  в закупуването на такива изненади,  дори със средства от местния бюджет, се казва още в писмото.

В тази връзка Ви молим да разгледате възможността за оказване на съдействие в закупуване на сладки подаръци на децата, които в момента са в Николаев, като  общият им брой е приблизително 19 хиляди.

Ще бъдем искрено благодарни за подкрепата на децата от Николаев по повод Коледа и Нова година, завършва писмото на Олександър Сенкевич.

Кметът Георг Спартански вече е провел разговори с неправителствени организации, които са заявили готовност за съдействие при закупуването и транспортирането на лакомства за децата от украинския град.

Всички, които също искат да окажат подкрепа, могат да внесат средства в дарителската сметка на Община Плевен:

ОБЩИНА ПЛЕВЕН

            БАКБ Офис Плевен

            BIC: BGUSBGSF

            IBAN: BG85BGUS91608404113900

            Код/вид плащане: ДАРЕНИЯ, ПОМОЩИ И ДРУГИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛУЧЕНИ СУМИ ОТ СТРАНАТА – 44 51 00

Основание: За новогодишни подаръци за децата на Николаев, Украйна