Новини

БЧК започна раздаване на хранителни продукти по Оперативната програма на ЕС

1 841 допълнително включени уязвими граждани в област Плевен ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост. От помощта ще се възползват предимно възрастни хора над 65 г., хора с увреждания, под карантина или такива с ниски доходи. Списъците на подлежащите на подпомагане лица са предоставени на БЧК от АСП. От 3 до 16 април 2020 г. поетапно ще бъдат раздадени  хранителните пакети.

Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

В раздаването активно ще участват служители и доброволци на БЧК в област Плевен. С помощта на общинските администрации продължават да се идентифицират случаи на хора с ниски доходи, попаднали в затруднена ситуация. При възможност те също ще бъдат включени в настоящата кампания.

В град Плевен са раздадени храни на 3 лица под карантина и 39 над 65 г. От 6 април раздават в общините Белене, Левски и Долни Дъбник, от 7 април – Никопол, Пордим и Кнежа, от 10 април – Искър, Червен бряг, Гулянци и Долна Митрополия.

По време на допълнителното раздаване ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.