Новини

Военното окръжие обяви свободни места за войнишки длъжности

Към този момент набираме кандидати за заемане на 165 войнишки длъжности във военни формирования на Сухопътни войски, от които 10 за гарнизон Плевен и 13 за гарнизон Белене. Обявени са и 30 свободни войнишки длъжности във военни формирования на Съвместното командване на специалните операции в гарнизон Пловдив  и  100  войнишки длъжности във военни формирования на Военноморските сили в гарнизоните Варна и Бургас. Това съобщи полк. Иван Иванов, началник на Военно окръжие – Плевен.

Всички български граждани, завършили средно или висше образование и са до 28 годишна възраст, които отговарят на изискванията и имат желание да се включат в редиците на Българската армия, могат да кандидатстват по обявените свободни места. С изискванията и условията кандидатите могат да се запознаят във Военно окръжие – Плевен, намиращо се на ул. „Сан Стефано” №43 А, офисите за военен отчет в общините в област Плевен, както и на сайтовете на министерство на отбраната, Централно военно окръжие и сайтовете на общините.

„За окомплектоване на свободните офицерски места, се набират  кандидати за обучение по военни специализации във висшите военни училища. За НВУ „Васил Левски” – Велико Търново тази година ще има 15 специализации и общо 229 места, за ВВВУ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия са обявени по 6 специализации общо 45 места, а за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” – Варна –  по 7 специализации – общо 65 места”, допълни полк. Иванов.  И обяснява, че всички  висши  военни училища организират ранен и редовен прием. Графикът за провеждане на предварителни изпити в Плевен е обявен на сайтовете на училищата и е поставен на информационните табла във Военно окръжие –Плевен и офисите за военен отчет в общините. Документите на кандидатите за курсанти, информация за реда на кандидатстване и условията на които трябва да отговарят кандидатите за трите висши военни училища могат да получат във Военно окръжие-Плевен от 8:30 до 17 часа, всеки работен ден.

Военнто окръжие в Плевен набира и желаещи за служба в доброволния резерв на въоръжените сили на Република България, като условията за 2020 г. са съобразени със заповед МЗ №ОХ-1035/15.11.2019г. Пълна информация, желаещите мога да получат във Военно окръжие-Плевен и офисите за военен отчет в общините, допълва полк. Иванов.