Новини

Дружеството на писателите откри сезона с юбилейна вечер на Илко Иларионов

Събитието събра колеги,приятели и почитатели в ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев“. Илко Иларионов отбеляза 65-годишнината си с мултимедийен спектакъл  и представяне на новия си сборник с разкази „Театрални истории“..

Музикални поздрави по стихове на юбиляра поднесе певицата Мария Тодорова.

    

Иларионов благодари на всички присъстващи и заяви, че за него е удоволствие да отбележи рождения си ден с такава публика. Той подчерта, че театърът си остава неговата любов и затова новият сборник от разкази е свързан с театрални истории. „Произведенията, които съм написал не са малко и това ми носи удовлетворение. Нямам нужда от муза, стиховете  сами  идват, само трябва да ги записвам“ каза още Илко Иларионов. За себе си пожелава здраве и нови произведения.

Илко Иларионов е български актьор, драматург, поет и белетрист, бивши директор на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Роден е на 30 септември 1954 г. в Плевен. Завършил е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1978 г. в класа по актьорско майсторство на проф. Надежда Сейкова. Има зад гърба си над 40 роли на сцената и три в телевизията, написал е повече от 30 пиеси, стихосбирки и сборника с разкази. Член е на Съюза на българските писатели – София.

Валя Козовска