Новини

Веси и Стефан донесоха престижни награди в Плевен

Макар вече да е приключила учебната година, в Школата за изучаване на чужди езици „Алиса“ – Плевен все още витае духът на науката и на научните постижения. Така е, тъй като равносметката от постигнатото е забележителна.

По думите на Албена Денчева – ръководител на школата през изминалите 20 години резултатите са отлични. 12-те медала, донесени от посещаващите школата са радост за всички, а успехите на Веселина Йончева – възпитаничка на Гимназията с преподаване на чужди езици – Плевен и на петокласника Стефан Станев – ученик от плевенската математическа гимназия „Гео Милев“ са основание за истинско удовлетворение за Албена.

Веси се е преборила с голямата конкуренция на нивото, в което се е „срещнала“ на вътрешния кръг на Кеймбридж училищата и е мерила сили с близо 4000 свои връстници. Специалистката в областта на лингвистичното обучение е удовлетворена от резултатите и на двамата свои възпитаници, тъй като техните работи са били оценявани от комисия във Великобритания и след това резултатите са били връщани в България. Тази оценка до голяма степен дава увереност на младите хора и ги стимулира да участват в бъдещи надпревари и да завоюват нови призови места.

Веси разказа за Радио 1 Плевен, че не се е готвила за състезанието и не е очаквала такава голяма награда. Просто един ден е отишла в школата, седнала е в залата и госпожата й е казала да започва работа по състезателните изисквания. Тогава Веси е разбрала, че участва в състезанието. А краят е много радостен – пристигат резултатите и двете с Албена Денчева виждат номера на победителя, но не знаят на кого е, тъй като състезателните работи се водят по номера, а не – по имена на участниците. Когато разбират за призовото място, радостта им е още по-голяма.

С усмивка разказват за постигнатото, а Албена обяснява, че успехите на децата, които посещават школата, са плод на постоянен труд, предимно в събота и неделя, лишения от свободно време, голяма амбиция за постигане на добри резултати, справяне с различни трудности. При срещата ни с Веси разбрахме, че основният й език е немският, а най-голямата и престижна награда през 2019 година идва с английския. Весело лято очаква всички от школа „Алиса“. Събират сили и през есента – отново към любимия език!

                                                                                      Николай Стоев