Новини

Млади хора ще се борят с агресията и зависимостите чрез карате

В пресклуба на БТА – Плевен сенсей Милена Кирниколова – президент на спортен клуб „Спартак 14“ огласи стартирането на проект, подкрепен от Министерството на младежта и спорта, чиято основна цел е борбата с агресията и зависимостите.

Не случайно е избрана темата, тъй като по думите на треньорката статистиката е стряскаща. Повечето от подрастващите пушат и са опитвали по един или друг начин различни наркотични вещества. А проявите на агресия се наблюдават едва ли на всяка крачка – в обществото, в училище, в семейството. Затова по време на реализирането на проекта ще бъде оформена целева група от 100 младежи на възраст между 15 и 29 години, от които поне 10 ще са в неравностойно положение.

Младите хора ще бъдат ангажирани с популяризиране на спорта карате, ще бъдат включвани в тренировъчната дейност, както и в провеждането на състезание, в което те ще получат различни награди, осигурени от организаторите на проекта.

Предвидени са средства за купуване на екипировка и всичко необходимо за заниманията – каза още Милена Кирниколова. Тя уточни, че в рамките на проекта ще бъде проведен любителски турнир “Карате – срещу агресия и зависимости“ и провеждане на кампания със същата тематика.

Николай Стоев