Новини

Трети артцентър отвори врати в Плевен

Докато навсякъде в страната местните ръководства се стремят на ограничават финансовите разходи поради недостиг на пари в бюджетите на общините, в Плевен отвори врати нов артцентър.

По думите на кмета Георг Спартански общинското ръководство винаги се е стремяло да отделя средства за развитието на културата в общината. Като адмирира работата на Диян Павлов за отварянето на Трети артцентър в Плевен, кметът подчерта, че е похвален фактът за инициативата на Джими, който първоначално е вложил собствени средства в начинанието, а след това се е обърнал към общинското ръководство за финансова помощ.

В двора на центъра се намира единствената в страната работилница „О писменехъ“. Събитието изпълни двора на къщата на улица „Петко Каравелов“ – 8а с плевенчани, които ценят високо труда на нейния създател Деян Павлов – Джими.

Звуците на гайда огласяваха пространството на артцентъра, а цигулката на Чавдар наистина допълни творческата атмосфера, която ще присъства в обновената къща.  За събитието дойдоха председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, кметът на Плевен Георг Спартански, служители на Община Плевен и много почитатели на постигнатото от Творителницата.

Николай Стоев