Новини

С тържествен концерт СУ „П. Яворов” чества своята 50-годишнина

С тържествен концерт под мотото „50 стъпки в бъдещето“ в залата на Драматичния театър беше честван полувековният юбилей на СУ „Пейо Яворов”. Сред официалните гости на празника бяха народният представител Пламен Тачев, кметът Георг Спартански, общинският съветник, възпитаник на училището – Дарин Ангелов, експерти от  РУО – Плевен, директори на учебни заведения, представители на бизнеса.

В словото си директорът Руси Русев припомни историята на училището и разказа за успехите на преподавателите и възпитаниците в различни области. Авторитетът на учебното заведение расте, което доказва и повишаващият се интерес към него от младите хора, подчерта той.

Учил съм в различни плевенски училища и си спомням сериозната конкуренция на „яворовци” и на олимпиади, и в спорта, и в редица други изяви, каза в приветствието си Георг Спартански. Слушайки словото на директора и поводите за гордост от успехите на учениците, се радвам, че това ниво не само се запазва, а и вдига. Няма по-голяма награда за нас от сбъднатите ви мечти, следвайте ги, беше пожеланието му към учениците.