Новини

Юбилейната книга на Спаска Гацева беше представена и в Плевен

Антология с избрани стихове от досегашните си стихосбирки представи плевенската поетеса Спаска Гацева за своята 80-а годишнина.

Премиерата на „Тишината в мен“ беше в края на 2018 година в столична книжарница, а снощи бе представена и в Регионална библиотека „Христо Смирненски“. „Като човек, който чете и познава Спаска Гацева от много години, няма да е прекалено, ако кажа, че  емоционалната й енергия е неизчерпаема. В книгата/книгите има всичко. Те са за вечните неща – смисъла на битието, самотата, старостта, любовта, надеждата. Чета и препрочитам стихотворенията й през годините, за да откривам нови и нови пластове. Внушенията са явни и кодирани. Те са специален дар за посветени, които разчитат със сърцето си знаците“, каза на представянето Христина Комаревска, председател на Дружеството на писателите в Плевен.

За юбилейната й стихосбирка „Тишината в мен”, литературната критика отбелязва: „Разгърнете тази книга и ще ви повлече водопадът от толкова многолика пъстрота: с контрастни емоции, с картини от повече от четири сезона, с пейзажи от всекидневни разсъмвания и нощни приключения, през говора на надеждата и мълчанието на спомена…

Свилен Димитров