Новини

Деца от плевенските училища сътвориха пъстроцветни коледни подаръци и участваха в интересен проект

В Центъра за ученическо техническо и научно творчество приключи творческата работилница, но през тази седмица плевенските деца ще намерят нови интересни занимания в сградата в „Градската градина”. Особено вълнуващи бяха творческите изделия във „Вълшебната ножичка“, където малките художници и приложници изрязваха, лепиха и правеха пъстроцветни коледни подаръци с помощта на вълшебната Даниела Вълова.

Клаида Дойчинова – директор на центъра каза за радио „Плевен”, че децата от плевенските училища с голям интерес са се занимавали в залите и през тази седмица те ще продължат.

Залата по роботика също очаква своите творчески личности и всеки, който се вълнува от такава работа, би могъл да посещава заниманията. През месеците ноември и декември ЦПЛР – ЦУТНТ осъществи проект „Ангажирани днес – независими утре“ подкрепен от Община Плевен и Общински съвет по наркотични вещества.

В проекта бяха включени четири дейности, в тях взеха участие школници от ЦПЛР – ЦУТНТ. Целта на проекта е да ангажира и осмисля тяхното свободно време и да допринесе за личностното им развитие. Гости на последното събитие „Профландия“ бяха представители на Община Плевен.

Клаида Дойчинова каза още, че се обмислят варианти за занимания през ваканционните дни, но за това ръководството на Центъра ще вземе решение в близките дни.

Николай Стоев