Новини

Спортист на 2018-та година е Ивет Горанова

Ивет Горанова – карате е Спортист на годината за 2018 – та – това определи анкетата, която класира 18-годишната спортистка на първо място сред 16 състезатели и състезателки от различни видове спорт. Втори и трети останаха Иван Мечков – бокс и Иво Илиев – борба.

Най-проспериращ спортист за 2018 г. е тенесистката Росица Денчева, следвана от Нора Рашева – шахмат и Йоана Константинова – тенис на корт. При състезателите до 18 години първи е Добромир Николов – лека атлетика, втори и трети са Теодор Димитров – карате и Алина Грънчарова – лека атлетика.

За треньор на годината беше определен Ангел Ленков, който неотменно е до голямата състезателка и шампионка Ивет Горанова.

В Актовата зала на Община Плевен бяха връчени грамоти и възпоменателни плакети на заслужили треньори и спортни деятели, допринесли за успехите и просперитета на спорта в Плевен.

Това са Илия Мирков, Дарин Великов, Пламен Дунчев, Цветан Каменов и Тодор Здравков.

За отбор на годината в ученическите игри беше награден тимът на профилираната математическа гимназия „Гео Милев” с преподаватели по физическо възпитание и спорт Всеволод Капустянов, Светослав Рачков и Георги Чудомиров.

Николай Стоев