Новини

„Асоциация „Докосни дъгата“ и Сдружение „Пазарджик спортува“ организираха детски празник в Плевен

Днес в плевенската зала „Спартак” дъгата докосна, макар и за час над 300 деца на възраст между 6 и 10 години (1-4 клас). Те се включиха в   кампанията „Мисия спорт на любимите герои“ на Сдружение „Асоциация „Докосни дъгата“ и Сдружение „Пазарджик спортува“ на д-р Денислава Ангелова и Ренета Камберова.

Кампанията е насочена към ученици, като общата цел на дейностите е ориентирана към подпомагане на личностно развитие и популяризирането на физически активния начин на живот сред подрастващите. Откриването на проявата в залата събра малчугани от различни училища в Плевен, а техни гости бяха „златните момичета“ Христиана Тодорова и Ренета Камберова, капитанът на баскетболния „Левски“ Асен Великов, задно с треньора на „Спартак“ /Плевен/ Александър Дяковски, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, световната шампионка и бронзова медалистка по борба Елица Янкова, златният медалист по таекуон-до Рами Шау и Николай Спасов от Българската федерация по таекуон – до, героят от САЩ 94 Бончо Генчев, голямата шампионка по карате Мирела Йолова и др.

На откриването присъстваха кметът на Община Плевен Георг Спартански, председателят на Общинския съвет Мартин Митев и началникът на Регионалното управление по образование в Плевен Албена Тотева. Но най-голямо беше вълнението на децата при появата на любимите анимационни герои.

Първи в залата се появи заякът – посрещна го лично капитанът на баскетболния „Левски“ Асен Великов.

След него влезе Вълчо със световния шампион по бокс Детелин Далаклиев,

а по- нататък се заредиха волейболният Тигър с треньорката на плевенските момичета Мариана Костова,

шампионката по карате Мирела Йолова прегърна Пандата, с нея бяха златният медалист по таекуон-до Рами Шау и Николай Спасов от Българската федерация по таекуон – до,

Явор Топузов – треньор в лекоатлетически клуб „Феникс 2004” също посрещна своя любим герой,

Маша приветства тенесистите, Лъвчо – футболистите, но като че ли най-активно децата атакуваха Топчо.

Треньорката по акробатика Галя Паралийска едва удържаше любимия терой, а всяко едно от присъстващите в залата деца искаха да го докоснат и прегърнат! Удовлетворение от проведените занятия изказаха както организаторите от различните видове спорт, така и двете инициаторки на кампанията – Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова.

А обещанието им беше категорично – тъй като залата в Плевен е малка, за да побере всички, любимите анимационни герои ще дойдат тук отново и ще се срещнат с още свои почитатели, за да ги запалят да спортуват!

Николай Стоев