Новини

С два бронза приключиха плевенчани националните първенства по триатлон

С 4 място на Балканското първенство по триатлон, провело се в Охрид, приключиха състезанията в този спорт за плевенския клуб „Борислав Доков”. На 15 и 16 септември трима участника от клуба стартираха в западната ни съседка. При изключително силната конкуренция на 80 представители от различни държави, плевенчани успяват да завоюват места в 15-ицата като треньорът на клуба ни Иво Илиев се класира четвърти, Валентин Грижов – 13-и, а Стефан Кънчев – 14-и, преминавайки успешно разстоянието от 750 м. с плуване, 20 000 м. с велосипед и 5 000 м. с бягане.

В началото на този месец – 7 и 8 септември, плевенчани пък взеха участие в Държавното първенство по триатлон на основна дистанция, което се проведе в курортния комплекс Камчия. Общо 8 състезатели на клуб „Борислав Доков” – Плевен взеха участие в стартовете, като извоюваха 2 бронзови медала. Те станаха притежание на Владимир Валентинов при юноши старша възраст и на Иво Илиев при мъжете.

С надпреварата на основна дистанция приключиха националните първенства по триатлон и всички състезатели започват активна подготовка за следващата година. Плевенският клуб също стартира с тренировките за следващия сезон, като набира и желаещи да се състезават в този спорт.