Новини

ЦРД откри Летните ваканционни дни

Тази сутрин с шоу, в което имаше игри, забавления, фокуси, танци и много настроение, в Центъра за работа с деца започнаха традиционните Летни ваканционни дни за децата на Плевен. Три извънучилищни институции – ЦРД, Ученическата спортна школа и Центърът за ученическо и научно творчество отново обединиха сили, за да предложат до средата на юли занимания за учениците на града. Мероприятията, в които всички малчугани могат да се включат, оповести директорът на Центъра за работа с деца – Генадий Гешев.

Според графика, ваканционните дни ще продължат до 13 юли, но ако междувременно започнат и ремонтните работи по сградата на Центъра, които ще са по Програма „Красива България”, заниманията ще бъдат преустановени, а родителите – своевременно информирани.

Всеки делничен ден от 10 до 12 часа пред сградата ще има подвижни игри, занимания по футбол, волейбол и тенис на корт. В Центъра пък ще се организират групи по народни инструменти, народни танци, „Летен пленер” за малки художници, модерен балет и хип хоп, „Сцена на таланта”, шахмат, актьорско майсторство, лего контструиране, пъзел и настолни игри, „Едно, две, три, математика учи”, „Забавна екология”, техническо конструиране, „По стъпките на българите” и „Вълшебна ножичка”.

„Целта на Летните ваканционни дни в ЦРД е малчуганите да бъдат запознати с магията на изкуството, културата и спорта и евентуално някои от децата да продължат със заниманията си и през новата учебна година. Всички прояви са напълно безплатни”, каза за радио „Плевен” Генадий Гешев.