Новини

Магдален Димитров, бизнесмен на годината: Фирмата ни увеличава заплатите на работниците със 100 лв. от следващата година

Със 100 лв. ще бъдаг увеличени заплатите на работещите в производството на мъжко облекло във фирма „Димитров”. Това каза собственикът на завода и Бизнесмен на годината за 2017-а Магдален Димитров. На специална пресконференция с журналисти днес бизнесменът разказа за нови придобивки за работници, служители и мениджърски екип. През изминаващата вече година собственикът е инвестирал около 25 млн. лв., като 18 млн. от тях са за социални дейности.

Магдален Димитров отбеляза, че фирмата покрива най-високите социални стандарти, реализирайки иновативни проекти, насочени не само към работници и служители, но и към висококвалифицирани специалисти и мениджъри, които да бъдат привлечени в Плевен. Най-новото е създаването на производствено-административен комплекс Сградата отговаря на съвременните екологични стандарти, а работният процес се осъществява във високо естетизирана среда. Проектът е уникален за България, като в него са внедрени най-модерните технологични постижения, с парково пространство за почивка на работещите.

По думите на бизнесмена, в момента в компекса ва „Димитров” се изграждат и два социални клуба – клуб-ресторант, басейн и зона за релакс с парков кът, както и спортен клуб с футболни и волейболни игрища и още една фитнес зала. Този клуб е насочен към работещите, за да може те пълноценно да релаксират.

В тази връзка, Магдален Димитров сподели и бъдещите си планове за развитие на фирмата. Започнала през 1993 г. с 6 работника днес тя наброява 1 500 и се търсят още нови 100 човека, заради разширяващо се производство и нови поръчки. В близко бъдеще компанията планира създаването на училище, профилирано в обучението на английски език, мода, дизайн и високи технологии. В реализацията на този проект ще се търси както съдействие от Общината, така и подкрепа от чуждестранни партньори. Сред бъдещите планове са изграждането на Медицински център и Завод за обувки.