Новини

Поход до Тотлебен ще агитира да се движим повече

Тази събота, 14 октомври, се организира пешеходен преход от „Кожухарската чешма” (на изхода на Плевен по посока Русе) до центъра на село Тотлебен. Това обяви кметът на населеното място Емил Гашев. Мотото на прехода е: „Да слезем от колите и да повървим пеша!”. Организаторите – две плевенски фирми, са осигурили съпровождащ автомобил с напитки, шоколади, вафли и други продукти, които ще бъдат раздавани на участниците в похода на определени за почивка места. Маршрутът е с дължина 23 километра и времето, за което може да бъде преодолян,  е около  5 часа. По думите на Емил Гашев, инициативата няма състезателен характер. Трасето е така подбрано, че да минава далече от автомобилите, които се движат по първокласния път Плевен – Русе. На финала в центъра на селото са подготвени различни изненади за онези, които завършат успешно похода.

Кметът на селото е на мнение, че разстоянието се преминава неусетно и освен възможността за общуване между участниците, походът цели да докаже, че съвременният човек трябва да се движи повече и да води по-здравословен начин на живот.

Миналата година в инициативата са се включили 70 човека, а през тази година организаторите ще очакват те да се увеличат. Сборният пункт е в събота в 8,30 ч. до „Кожухарската чешма”, а от центъра на Тотлебен има осигурен автобус, който ще докара участниците в похода до Плевен.

Николай Стоев