Новини

Председателят на Общинския съвет Мартин Митев пожела успешна учебна година в новото ОУ „Валери Петров“ и в НУ „Христо Ботев“

Да бъдат смели в мечтите си, любознателни и любопитни към света пожела в първия учебен ден на всички ученици председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Той присъства на тържественото откриване на новата учебна 2017/2018 година в Начално училище „Христо Ботев“ – Плевен и в най-новото учебно заведение – Основно училище „Валери Петров“, съобщава отдел „Местно самоуправление“ в Община Плевен.  

„Радвам се, че имам възможност да ви поздравя от името на Общински съвет – Плевен и лично от свое име с откриването на новата учебна 2017/2018 година! Първият учебен ден е празник за всички – настоящи и бивши учители, ученици и родители! 86 години НУ “Христо Ботев” – Плевен посреща със заслужено самочувствие и гордост 15 септември, защото поколения достойни плевенчани, получили образованието си тук, днес славят с успехите си името на Плевен и страната ни“, обърна се към преподавателите и учениците в НУ „Христо Ботев“ Мартин Митев. По традиция и на този 15 септември Начално училище „Христо Ботев” посрещна своите ученици с празнично  настроение, много гости и с обновена материална база – освежени класни стаи и нови зелени пространства в училищния двор. За началото на учебната година тържествено бе посрещнато училищното знаме. С Добре дошли учениците приветства и директорът на училището Цветелин Горанов. НУ „Христо Ботев“ – гр. Плевен е създадено през 1932 г. и в него се обучават ученици в начална степен на основното образование.

bdr

Този 15 септември е начало на първата учебна година за едно от училищата в Плевен – това е най-младото училище в града ОУ „Валери Петров“. „ОУ “Валери Петров“ е най-новото училище в нашия град и от учебната 2017/2018 година то започва да пише своята история! С решение на Общински съвет – Плевен училището носи името на големия поет, драматург и преводач Валери Петров, чието име задължава“, обърна се към  учениците и учителите на ОУ „Валери Петров“ в първия учебен ден Мартин Митев. „Радвам се, че след продължителните дебати в публичното пространство днес мога да ви поздравя с началото на първата учебна година! ОУ „Валери Петров“ е ново учебно заведение, но е приемник на част от Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици, където в продължение на 35 години са създавани традиции. Убеден съм, че на тази основа и с добрия преподавателски екип училището ще заеме своето достойно място сред водещите учебни заведения в Плевен“, каза още Председателят на Общински съвет – Плевен и пожела успешна учебна година на директора на училището Ирен Димитрова, на целия преподавателски колектив и на всички ученици. „Там, където децата получават разбиране, топлина и обич, децата правят първите стъпки в живота си уверени и смели. Там, където има уют, ласка и подкрепа, децата израстват добри, любознателни и даровити. На добър час“, пожела на всички в първия учебен ден Мартин Митев.

Успешна учебна година на преподавателите и учениците в ОУ „Валери Петров“ от името на местната управа пожела днес и Паулина Кирова – Секретар на Община Плевен.