Новини

Плевенски художници с изложба във Велико Търново

Представителна изложба на плевенски художници, озаглавена „70 години творчески живот”, се открива днес от 18 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” – Велико Търново. В изложбата участват 76 автори, повечето от които представят по две произведения. В експозицията преобладава живописта, но са представени и графики, скулптура, плакат и приложни изкуства. Общо произведенията са 250.

„С Търново сме много свързани – голяма част от плевенските художници са възпитаници на Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ, търновски художници често гостуват с изложби в Плевен, а и Търново е град не само на туризма и историята, но и на художниците. Затова представяме изложбата първо тук. На 10 октомври ще я представим в Изложбената галерия на „Шипка 6”, а на 3 ноември в Плевен ще бъде подредена изложбата в разширен вид”, споделя Мирослав Минчев, директор на Художествена галерия „Илия Бешков” – Плевен.

В изложбата в старата столица участват само художници, които в момента творят в Плевен, но експозицията е съпроводена и с каталог, който представя не само изложбата, но и художествения живот на града.