Плевенските правоохранителни органи доказаха лидерската си позиция при разкриването на извършители на престъпленията против политическите права на гражданите

   В дните преди изборите и по време на самия изборен процес, на територията на Районна прокуратура –Плевен са били образувани 12 досъдебни производства. На територията на Област Плевен  те са над 14, съобщи заместник-окръжен прокурор Иво Йолов на съвместна пресконференция на полиция и прокуратурата днес. В този период плевенските магистрати са работили заедно с Областна дирекция на МВР –Плевен  и Териториална Дирекция на ДАНС-Плевен  по над 30 прокурорски преписки по подадени сигнали.

Правоохранителните органи на територията на Плевен доказаха,  че са лидери в национален мащаб по противодействие и разкриване на извършители на престъпленията против политическите права на гражданите. Данните за Районна прокуратура –Плевен показват, че са постъпили  общо 23 сигнала по които са образувани прокурорски проверки, от тях 21 са приключили с отказ да бъдат образувани досъдебни производства, поради липса на достатъчно събрани данни, по 2 от преписките работата продължава.