Общинският съвет заседава по 38 точки, представят анализ на общинската училищна мрежа

   По предварителен дневен ред от 38 точки заседава на 24 февруари Общинският съвет – Плевен. Сесията е от 9 ч. в сграда „Гена Димитрова“. Сред основните въпроси на февруарската сесия са две предложения за закриване на учебни заведения в града – на ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Никола Й. Вапцаров“, и предложение за откриване на ново Основно училище с името „Васил Иванов Кунчев – Левски”. Съветниците предстои да гласуват и Годишната програма за развитие на читалищната дейност в Община Плевен и решение за разпределение на средствата в група „Физическа култура и спорт“ за 2017 г.

Точка първа в предварителния дневен ред на заседанието е представяне на Годишния доклад на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Плевен за 2016 г.

Председателят на Общинския съвет Мартин Митев внася Отчет за работата на местния парламент за второто полугодие на 2016 г. През периода съветниците са провели 8 заседания и са приели 199 решения. Отчет внася и кметът на Общината Георг Спартански. Градоначалникът ще отчете изпълнението на Програмата за управление за първата година от мандата си.